Kako automatski sakriti traku zadataka u sustavu Windows 10

  • Sakrivanje trake zadataka u Windows 10 poboljšava iskustvo gledanja povećanjem dostupnog prostora na ekranu.
  • Proces skrivanja je jednostavan i omogućava vam da izbjegnete komplikacije koje nastaju prilikom upravljanja naprednim postavkama.
  • Opcija za automatsko skrivanje trake zadataka nalazi se u svojstvima trake zadataka.
  • Predstojeća ažuriranja za Windows će promijeniti lokaciju ove opcije u odjeljak za personalizaciju.

Sakrij traku s alatima

Nisu svi trikovi moraju biti komplicirani i voditi nas kroz niz koraka gdje, ako napravimo grešku, možemo poremetiti dio sistema, ako se radi o petljanju s regeditom, uređivačem registra Windowsa.

Također se dešava da, kako sistemi postaju sve složeniji, neke funkcije je prilično jednostavno aktivirati, ali s bezbrojnim menijima i postavkama, lako se možete izgubiti u moru prozora, parametara i naprednih postavki u Windowsu 10. Danas ćemo vam pokazati kako automatski sakriti traku zadataka u Windowsu 10.

Ova metoda će se promijeniti s ažuriranjem Windows Anniversary Update-a, koje će vas odvesti na ekran postavki Windowsa 10 kada kliknete desnim tasterom miša na traku zadataka. Budući da još nemamo ovo ažuriranje, držat ćemo se tradicionalne metode koju svi sada koristimo.

Istina je da nam automatsko skrivanje trake zadataka daje osjećaj da je ekran veći; možda zvuči glupo, ali taj postotak prostora koji se koristi za traku zadataka postiže taj efekat kada ona nestane.

Kako automatski sakriti traku zadataka u sustavu Windows 10

  • Mi pravimo desni klik na prazno područje sa trake zadataka. Ako smo u režimu tableta, držimo prst na programskoj traci

Propiedades

  • Sada kliknemo na «Nekretnine»

Propiedades

  • U glavnoj kartici "Traka zadataka" U drugoj opciji nalazimo «Automatski sakrij traku zadataka, mi je aktiviramo

Sada imamo traku zadataka koja se automatski skriva . I kao što je spomenuto, ova postavka će se promijeniti kada dobijemo ažuriranje za Windows Anniversary, premještajući se u kategoriju personalizacije u postavkama.


Dodaj kao preferirani izvor na Googleu